door Wouter Bessels
verschijningsdatum 12 april 2019
168 pagina's
ISBN 978-90-826893-2-7

Voyage 31 - Porcupine Tree en Steven Wilson in Nederland

 

Op 7 januari was het exact 25 jaar geleden dat een beginnend Brits bandje genaamd Porcupine Tree optrad in De Nieuwe Pul in Uden. Het was pas de vijfde maal dat het kwartet op het podium, het was hun eerste keer buiten het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal van dat optreden, en de warme band die vervolgens is ontstaan tussen Porcupine Tree en Nederland, vormt de basis van Voyage 31 - Porcupine Tree en Steven Wilson in Nederland dat op 12 april 2019 verschijnt bij Permafrost Publishers.

In het boek onderzoekt journalist Wouter Bessels (auteur van de Nederlandstalige Pink Floyd-biografie) niet alleen de sporen die Steven Wilson solo en met zijn band in Nederland heeft achtergelaten, maar ook de sporen die Nederland achterliet in het oeuvre van Wilson & co. Aan de hand van interviews met bandleden, directe betrokkenen en andere ooggetuigenverslagen wordt niet alleen het verhaal van de relatie met Nederland geschetst. Bessels creëert gaandeweg een compleet beeld van de volledige ontwikkeling van Porcupine Tree, Steven Wilson én de vele satellietprojecten die daaromheen cirkelen.

Voyage 31 - Porcupine Tree en Steven Wilson in Nederland is gelardeerd met een grote hoeveelheid zeldzaam beeldmateriaal en wordt uitgegeven in een gelimiteerde en genummerde luxe gebonden uitgave van 1000 exemplaren en telt 160 pagina's.